Vinski podrumi

Prilagodite vašem domu

Strast prema vinu i dizajnu enterijera, ljubav prema životu i njegovim zadovoljstvima - to je ono što je inspirisalo naše dizajnere prilikom kreiranja naše jedinstvene Vinolux kolekcije.

Izgradnja vinskog podrugma zahteva specijalizovano znanje o pravilnim uslovima skladištenja vina.

Prilikom izgradnje vinskog podruma

Pravilno izgrađen vinski podrum je mnogo više od samo skladištenog prostora ili velikog frižidera za vaša vina. Postoji nekoliko složenih i jedinstvenih zahteva koji se moraju primeniti da bi se očuvao kvalitet vaše kolekcije.

Za većinu vlasnika kuća, najubedljiviji razlog za izgradnju vinskog podruma je da se obezbedi prostor sa optimalnim uslovima i skladištenje vina tokom dužeg vremenskog perioda. Nekoliko elemenata se mora uzeti u obzir prilikom izgradnje vinskog podruma:

Sistem hlađenja se podrazumeva kao stavka koja se mora uvrstiti. Vino treba čuvati na konstantno hladnoj temperaturi – 55 stepeni Farenhajta. Ovo će pomoći da se spreči rast buđi, curenje boca, osušeni čepovi i drugi problemi koji bi mogli da ugroze kvalitet vaše kolekcije. Da biste stvorili ove idealne uslove, vašem vinskom podrumu će biti potrebam pouzdan sistem hlađenja. Tri glavne opcije su kroz zid, podeljeni sistemi za hlađenje i sistemi za hlađenje u kanalima. Svaka opcija nosi različite prednosti i nedostatke.

Vinski podrumi takođe zahtevaju barijeru za paru ili vlagu postavljenu na toplijoj strani izolacije, što će sprečiti stvaranje kondenzacije a posledično i rast buđi.

Korišćenje predmeta kao što su zaštitne trake će obezbediti da nema protoka vazduha u podrum.

Iako pravo osvetljenje može poboljšati vizuelnu privlačnost vaše kolekcije, važno je izbegavati svetla koja emituju previše toplote ili ultraljubičastih zraka, jer to može dovesti do preranog starenja vina. Zbog toga treba izbegavati fluorescentno osvetljnje, a podrume treba potpuno zaštititi od sunčeve svetlosti.

Pored održavanja optimalne tempereture i vlažnosti, skladištenje boca vina pod horizontalnim uglom ih štiti od podrhtavanja i vibracija i pomaže u očuvanju integriteta vina. Mi ćemo vam pomoći i predložiti najvolje opcije za vaš prostor, uzimajući u obzir faktore kao što su veličine vaše kolekcije, količina raspoloživog prostora, veličine i oblici vaših boca i stil vašeg doma.

Svaki od naših dizajna vinskih podruma
postaje jači kroz saradnju.

Showroom i Maloprodaja - Projektovanje i Dizajn

Kontakt

Adresa:

Omladinskih brigada 86ž / lokal 4, West 65 11070 Novi Beograd, Srbija

Telefon:

062 512 779

Radno vreme:

Ponedeljak - Petak 10:00 h - 18:00 h

Subota 10:00 h - 15:00 h